C koster, kluter, pumper og diverse

Vi lager egentlig vaskemidler til hus og hytte og hus og hår. Men så er det noen hverdagshelter vi er avhengige av og som vi ville dele med deg. Superkluten vår er laget i Tyskland av 70% trecellulose og 30% bomull, og bare det. Ikke noe plast eller syntetisk tøys i våre saker. Den kan vaskes igjen og igjen på alle temperaturer og kan komposteres. C klutene er 100% bomull og sydd i København av gamle gardiner. Resirkulert retro.

Kostene våre skrubber rent, og er laget i Europa for C av naturmaterialer. Skaftene er laget av bjørk og selve kosten av et materiale som heter tampico. Dette er et fiber utvunnet fra bladene fra agaveplanten som vokser i Mexico. Er du like glad i planter som meg er det morsomt å vite at plantene heter Agave Sisalana og Agave Foreyodes. Jeg har en i hagen min, som jeg bærer inn hver vinter. Intet er som litt god gammeldags muskelkraft.

Takk for tilliten.

annet

Showing 13 products

 • duftlys

  kr 249,00

  duftlys uten parafin

  Mange har spurt oss om duftlys og vil forlenge følelsen av et nyvasket hjem. Nå fyller C 5 år, og vi gir dere det beste vi har laget hittil. Rent, velduftende, vakkert og helt uten gufne greier. Lysene er håndlaget i Frankrike, av sertifisert økologiske dufter fra Robertet i Grasse og kommer i hvite rene glass. Vekene er av bomull.

  Etter å ha besøkt en liten fabrikk ved Cassis i Provence, fikk jeg overtalt dem til å lage noe de ikke hadde gjort før: Å lage et naturlig duftlys helt uten parafin.

  Formelen er enkel og med kun 3 ingredienser:

  83% voks fra rapsolje, som vokser i Europa
  + 7% bivoks
  + økologiske dufter
  = et lys du ikke har sett eller luktet maken til

  Forsøk alle de fem vidunderlige duftene

  • agurk&mynte: Denne kombinasjonen forlenger følelsen av husvasken og passer utmerket på kjøkkenet. Agurk er vandig og passer så godt med frisk mynte. Denne duften var den første jeg laget med Robertet i Grasse og er inspirert av en drink jeg fikk i New York på 90-tallet. Jeg passet jo best i oppvasken så da endte den der.
  • geranium&bergamott: Grønn, ren og aromatisk. Denne er inspirert av en kjempe sitrongeranium vi hadde ved fasttelefonen hjemme, ja hold dere fast og spør en du kjenner som er født før 1990. Vi tilsatte litt bergamott, en sitrusolje som også brukes i earl grey te. Telefon + en kopp te = en god miks, og det ble jammen denne blandingen også.
  • patchouli&enebær: Norden og Østen i et lys. Patchouli er en indisk urt som fortrenger lukten av alt annet og kan bli litt sterk alene. Derfor har vi tilsatt enebær, som jo ble benyttet over hele Norden i rengjøring for å fjerne vond lukt. Som en liten topping har vi tilsatt litt lavendel, som gjør den aromatisk og rik.
  • neroli: Er navnet på oljen fra appelsinblomsten fra bitterappelsintreet (Citrus aurantium bigaradia). Den er søt og fyldig, men har noe grønt metallisk over seg. Er du i tvil så gå for denne.
  • saltvann: Savner du sommeren? Denne lukter sol, sommer og en dag ved sjøen. Perfekt som en nøytral bakgrunn.
  • Miljøvennlige lys?

   Visste du at Miljødirektoratet nylig sjekket duftlys og duftpinner?
   Les mer her og gå på grønt.

   Merci la France for håndverk, tradisjon, savoir-faire, Jean de Florette og alt dere har lært oss nordboere.

   Takk for tilliten.

   Caroline Heyerdahl signatur

   Les mer
 • svamp

  kr 20,00

  Litt ivrig med pussen?

  Noen ønsker seg en ekstrasvamp, så her er den. Sånn, da kan du fortsette. Husk å la den tørke godt mellom hvert bruk.

  Takk for tilliten.

  Caroline Heyerdahl signatur

  Les mer
 • C handlenett

  kr 29,00

  C handlenett

  Vi liker norske flinke folk og ba illustratør Bjørn Brochmann om å tegne ut C på et handlenett. Mange spør om vi kan selge dette og det gjør vi nå. Trening, handling, rydding, panting. Det kan brukes til alt og tåler en vask på vrangen. Ta med tomflasker til butikken og mat på returen, godt humør bidrar vi med.

  Takk for tilliten.

  Caroline Heyerdahl signatur

  Les mer
 • hundebalsam

  kr 149,00

  Blank i pelsen

  Fido er ikke familiens beste venn, han er en del av den. Og han bor inne. Derfor er det i alles interesse å holde ham nogenlunde ren. Mange bruker C hundesjampo fordi den lukter godt og er effektiv. Men det viktigste er hva vi ikke har puttet i flaskene. Sulfater, MI, klor og petrokjemikalier for å nevne noe.

  Ikke bare er vi glade i dyr, C er også vegansk. Men dere vil ha mer og har bedt oss lage en hundebalsam. Dere er mange og har bedt pent, så nå er den klar til alle hunder som trenger litt ekstra pelshjelp.

  Størrelse: 500 ml

  Les mer
 • hundeshampo

  kr 149,00

  Flink bisk?

  Mulig det, men de trenger en vask innimellom. Fido liker ikke å vaske seg, men en mild shampo med et svakt aromakick av økologisk lavendel, enebær og patcholi fra Grasse gjør susen, særlig for deg som gjør jobben. Kan også brukes på pus. C er en serie med vaskemidler til både hus og klær. Og nå også til en ren hund, helt uten gufne greier og unødvendige kjemikalier. Vi er veganske her i gården og produktene er selvfølgelig ikke testet på noen dyr.

  Størrelse: 500 ml

  Les mer
 • C klut

  kr 149,00

  Hvor glad kan man bli av en klut?

  Så glad at man får gåsehud. Da min halvt danske venninne Alex ga meg denne i bursdagspresang, tok det ikke lang tid før jeg tok kontakt med Rikke, damen bak klutserien Ragattack. Hun gjør noe jeg liker veldig godt, nemlig å sy om gamle gardiner i bomullsfrotté til de kuleste kluter. Hun har laget en egen serie for C, både med mønstre fra 70-tallet og noen ensfargede. Alle mønstre er ulike og kluten du kjøper vil bli tilfeldig valgt. Vil du plukke selv må du gå til en av våre utmerkede forhandlere rundt i landet.

  Ideen bak Ragattack oppsto i kjølvannet av diskusjonen rundt mikroplast. Den finnes overalt i miljøet, i alt fra mat, drikkevann og kosmetikk. Mye av plasten stammer fra engangskluter som vi benytter igjen og igjen. Kluten blir tynnere og tynnere for hver vask og på den måten forsvinner den bokstavelig talt ut i naturen. Da er det bedre å lage sin egen pære danske klut i morsomme farger og mønstre, som gjør både deg og miljøet gladere.

  100% gjenbruk og 100% gøy spør du meg. Kluten har suveren sugeevne, vaskes på 60 grader og er lett å vri opp.

  Topp presang til alle som føler seg som en oppvridd klut. Ren moro!

  Les mer
 • superklut

  kr 50,00

  Hei denne supre saken er laget i Tyskland for oss av 70% trecellulose og 30% bomull, og bare det. Ikke noe plast eller syntetisk tøys i våre saker. Den kan vaskes igjen og igjen på alle temperaturer og kan komposteres.

  Les mer
 • oppvaskkost

  kr 60,00

  Oppvaskkosten kan ligge i vasken eller henges opp, lene seg på en fin avlagt tallerken, brukes au naturel eller males.

  Les mer
 • hode til oppvaskkost

  kr 35,00

  Vi har laget et lite børstehode til oppvaskkosten. Blir det slitt så bytter du det enkelt ut. Og så brytes det ned, i motsetning til plast.

  Les mer
 • grønnsaksskrubb

  kr 99,00

  Sett folket i arbeid med å skrubbe grønnsaker og poteter med denne. Vitaminene sitter jo i skallet.

  Les mer
 • gryteskrubb

  kr 70,00

  Gryteskrubb fjerner alle matrester uten å belaste miljøet. Og så er den så fin i formen der den ligger ved vasken.

  Les mer
 • neglebørste

  kr 40,00

  Du har ikke rene lanker før neglene er rene. Hold deg frisk med rene hender uten kjemiske saker.

  Les mer
 • pumpe til 500ml flasker

  kr 19,00

  pumpe til 500ml flasker

  Noen vil ha pumpe på såpene sine, andre ikke. Derfor har vi laget en pumpe som kan brukes til oppvaskflaskene, dusjgele- og sjampoflaskene, hvis du synes det er mer praktisk. Denne må du kjøpe separat, men den kan brukes igjen og igjen.

  Les mer

Showing 13 products