C koster, kluter, pumper og diverse

Vi lager egentlig vaskemidler til hus og hytte og hus og hår. Men så er det noen hverdagshelter vi er avhengige av og som vi ville dele med deg. Superkluten vår er laget i Tyskland av 70% trecellulose og 30% bomull, og bare det. Ikke noe plast eller syntetisk tøys i våre saker. Den kan vaskes igjen og igjen på alle temperaturer og kan komposteres. C klutene er 100% bomull og sydd i København av gamle gardiner. Resirkulert retro.

Kostene våre skrubber rent, og er laget i Europa for C av naturmaterialer. Skaftene er laget av bjørk og selve kosten av et materiale som heter tampico. Dette er et fiber utvunnet fra bladene fra agaveplanten som vokser i Mexico. Er du like glad i planter som meg er det morsomt å vite at plantene heter Agave Sisalana og Agave Foreyodes. Jeg har en i hagen min, som jeg bærer inn hver vinter. Intet er som litt god gammeldags muskelkraft.

Takk for tilliten.

annet

Showing 17 products

 • duftlys

  kr 399,00

  duftlys uten parafin

  Mange har spurt oss om duftlys og vil forlenge følelsen av et nyvasket hjem. Nå fyller C 5 år, og vi gir dere det beste vi har laget hittil. Rent, velduftende, vakkert og helt uten gufne greier. Lysene er håndlaget i Frankrike, av sertifisert økologiske dufter fra Robertet i Grasse og kommer i hvite rene glass. Vekene er av bomull.

  Etter å ha besøkt en liten fabrikk ved Cassis i Provence, fikk jeg overtalt dem til å lage noe de ikke hadde gjort før: Å lage et naturlig duftlys helt uten parafin.

  Formelen er enkel og med kun 3 ingredienser:

  83% voks fra rapsolje, som vokser i Europa
  + 7% bivoks
  + økologiske dufter
  = et lys du ikke har sett eller luktet maken til

  Forsøk alle de fem vidunderlige duftene

  • agurk&mynte: Denne kombinasjonen forlenger følelsen av husvasken og passer utmerket på kjøkkenet. Agurk er vandig og passer så godt med frisk mynte. Denne duften var den første jeg laget med Robertet i Grasse og er inspirert av en drink jeg fikk i New York på 90-tallet. Jeg passet jo best i oppvasken så da endte den der.
  • geranium&bergamott: Grønn, ren og aromatisk. Denne er inspirert av en kjempe sitrongeranium vi hadde ved fasttelefonen hjemme, ja hold dere fast og spør en du kjenner som er født før 1990. Vi tilsatte litt bergamott, en sitrusolje som også brukes i earl grey te. Telefon + en kopp te = en god miks, og det ble jammen denne blandingen også.
  • patchouli&enebær: Norden og Østen i et lys. Patchouli er en indisk urt som fortrenger lukten av alt annet og kan bli litt sterk alene. Derfor har vi tilsatt enebær, som jo ble benyttet over hele Norden i rengjøring for å fjerne vond lukt. Som en liten topping har vi tilsatt litt lavendel, som gjør den aromatisk og rik.
  • neroli: Er navnet på oljen fra appelsinblomsten fra bitterappelsintreet (Citrus aurantium bigaradia). Den er søt og fyldig, men har noe grønt metallisk over seg. Er du i tvil så gå for denne.
  • saltvann: Savner du sommeren? Denne lukter sol, sommer og en dag ved sjøen. Perfekt som en nøytral bakgrunn.
  • Miljøvennlige lys?

   Visste du at Miljødirektoratet nylig sjekket duftlys og duftpinner?
   Les mer her og gå på grønt.

   Merci la France for håndverk, tradisjon, savoir-faire, Jean de Florette og alt dere har lært oss nordboere.

   Takk for tilliten.

   Caroline Heyerdahl signatur

   Les mer
 • yogamattespray

  kr 199,00

  Lukter matten ugga bugga?

  En ting jeg ikke fikser er sure mennesker eller sure matter, derfor laget jeg en liten spray du kan ha med i treningsbagen. Sprayflasken imponerte oss, den sprayer jevnt og lenge så et par dytt på pumpen er nok. Tørk av med en tørr eller fuktet klut. Yogamattesprayen er vegansk, naturbasert og vi har laget en helt ny duftmiks for C av neroli. Det er et uttrekk fra bitterappelsinblomster, men vi har også blandet i litt mandel, bergamott, eukalyptus, sandeltre, vanilje og tonkabønne. Det er lov å rope namaste.

  For mange år siden sa en venninne til meg da jeg ikke kunne røre høyre arm etter mye jobbing: «Prøv yoga». Der ble jeg kommandert til å stå på hodet, noe jeg ikke hadde gjort siden gymmen i tredje klasse. Instruktøren sa «hør på meg og du får det til». Smertene slapp samme kveld og siden har yogamatten blitt en liten del av livet mitt. Jeg elsker og hater det, og utfordres av begrensninger i både kropp og hode.

  Yoga eller bryting, det lukter like godt som du føler deg etter en økt på matten.

  C er en norsk gjeng vaskemidler og såper for hus, hytter, tøy, hud og hår. C ble til fordi jeg ønsket meg såpe som var like god, eller bedre, enn det som sto i butikkhyllene. Serien skulle være super effektiv, uten unødvendige kjemikalier eller tilsetningsstoffer og skulle tåle å stå fremme på kjøkkenbenken og på badet ditt. Kan ikke såpe være trygt, grønt og kanskje til og med litt skjønt?

  Caroline Heyerdahl signatur

  Les mer
 • vidunderkrem

  kr 149,00

  Puss så får du en suss

  Boksen er uunnværlig i franske hjem og blir det snart hos deg. En skurekrem for porselen, stål, koketopper, ovnsdøren, sølvtøy, badekaret, servanten, fuger mellom fliser, plast, pleksiglass, krom ja til og med kobber, sølv og gull blir blankt og rent igjen.

  Ingen kjemikalier, kun finpudret leire og litt såpe, gjør at alt er i boks. Enkelt, rent og pent.

  Fukt svampen, eller en klut, dersom du er veldig redd for riper, og gni på kremen til det skummer, puss i vei og skyll godt av med lunkent vann. Gå over med en klut eller kjøkkenhåndkle ved behov. Skyll svampen og la den tørke etter bruk.

  C er vaskemidler som vasker hjemmet ditt trygt og effektivt, uten unødvendige kjemikalier. Produktfamilien har mange medlemmer, er utviklet i Norge og er garantert uten gufne greier, men lukter himmelsk. No nasties her i gården.

  Takk for tilliten.

  Caroline Heyerdahl signatur

  Les mer
 • svamp

  kr 20,00

  Litt ivrig med pussen?

  Noen ønsker seg en ekstrasvamp, så her er den. Sånn, da kan du fortsette. Husk å la den tørke godt mellom hvert bruk.

  Takk for tilliten.

  Caroline Heyerdahl signatur

  Les mer
 • C handlenett

  kr 29,00

  C handlenett

  Vi liker norske flinke folk og ba illustratør Bjørn Brochmann om å tegne ut C på et handlenett. Mange spør om vi kan selge dette og det gjør vi nå. Trening, handling, rydding, panting. Det kan brukes til alt og tåler en vask på vrangen. Ta med tomflasker til butikken og mat på returen, godt humør bidrar vi med.

  Takk for tilliten.

  Caroline Heyerdahl signatur

  Les mer
 • hundebalsam

  kr 129,00

  Blank i pelsen

  Fido er ikke familiens beste venn, han er en del av den. Og han bor inne. Derfor er det i alles interesse å holde ham nogenlunde ren. Mange bruker C hundesjampo fordi den lukter godt og er effektiv. Men det viktigste er hva vi ikke har puttet i flaskene. Sulfater, MI, klor og petrokjemikalier for å nevne noe.

  Ikke bare er vi glade i dyr, C er også vegansk. Men dere vil ha mer og har bedt oss lage en hundebalsam. Dere er mange og har bedt pent, så nå er den klar til alle hunder som trenger litt ekstra pelshjelp.

  Størrelse: 500 ml

  Les mer
 • hundeshampo

  kr 129,00

  Flink bisk?

  Mulig det, men de trenger en vask innimellom. Fido liker ikke å vaske seg, men en mild shampo med et svakt aromakick av økologisk lavendel, enebær og patcholi fra Grasse gjør susen, særlig for deg som gjør jobben. Kan også brukes på pus. C er en serie med vaskemidler til både hus og klær. Og nå også til en ren hund, helt uten gufne greier og unødvendige kjemikalier. Vi er veganske her i gården og produktene er selvfølgelig ikke testet på noen dyr.

  Størrelse: 500 ml

  Les mer
 • C klut

  kr 149,00

  Hvor glad kan man bli av en klut?

  Så glad at man får gåsehud. Da min halvt danske venninne Alex ga meg denne i bursdagspresang, tok det ikke lang tid før jeg tok kontakt med Rikke, damen bak klutserien Ragattack. Hun gjør noe jeg liker veldig godt, nemlig å sy om gamle gardiner i bomullsfrotté til de kuleste kluter. Hun har laget en egen serie for C, både med mønstre fra 70-tallet og noen ensfargede. Alle mønstre er ulike og kluten du kjøper vil bli tilfeldig valgt. Vil du plukke selv må du gå til en av våre utmerkede forhandlere rundt i landet.

  Ideen bak Ragattack oppsto i kjølvannet av diskusjonen rundt mikroplast. Den finnes overalt i miljøet, i alt fra mat, drikkevann og kosmetikk. Mye av plasten stammer fra engangskluter som vi benytter igjen og igjen. Kluten blir tynnere og tynnere for hver vask og på den måten forsvinner den bokstavelig talt ut i naturen. Da er det bedre å lage sin egen pære danske klut i morsomme farger og mønstre, som gjør både deg og miljøet gladere.

  100% gjenbruk og 100% gøy spør du meg. Kluten har suveren sugeevne, vaskes på 60 grader og er lett å vri opp.

  Topp presang til alle som føler seg som en oppvridd klut. Ren moro!

  Les mer
 • superklut

  kr 50,00

  Hei denne supre saken er laget i Tyskland for oss av 70% trecellulose og 30% bomull, og bare det. Ikke noe plast eller syntetisk tøys i våre saker. Den kan vaskes igjen og igjen på alle temperaturer og kan komposteres.

  Les mer
 • oppvaskkost

  kr 60,00

  Oppvaskkosten kan ligge i vasken eller henges opp, lene seg på en fin avlagt tallerken, brukes au naturel eller males.

  Les mer
 • hode til oppvaskkost

  kr 35,00

  Vi har laget et lite børstehode til oppvaskkosten. Blir det slitt så bytter du det enkelt ut. Og så brytes det ned, i motsetning til plast.

  Les mer
 • grønnsaksskrubb

  kr 99,00

  Sett folket i arbeid med å skrubbe grønnsaker og poteter med denne. Vitaminene sitter jo i skallet.

  Les mer
 • C julehefte

  kr 149,00

  Tre nøtter til vaskepott

  Renere jul er Cs eget julehefte som viser hvordan du tar kontrollen over advent og jul. Heftet er skrevet til deg som ønsker å bli kjent med min moderne vri på en norsk jul. Du får inspirasjon, vasketips, mine grønne råd og et gløtt inn i julen i vår familie. Bruk heftet som et utgangspunkt: legg til, trekk fra og lag din miks som gjør julen bedre og grønnere. Jeg gleder meg til jul!

  Caroline Heyerdahl signatur

  Les mer
 • gryteskrubb

  kr 70,00

  Gryteskrubb fjerner alle matrester uten å belaste miljøet. Og så er den så fin i formen der den ligger ved vasken.

  Les mer
 • neglebørste

  kr 40,00

  Du har ikke rene lanker før neglene er rene. Hold deg frisk med rene hender uten kjemiske saker.

  Les mer
 • pumpe til sjampo, balsam og dusjgele

  kr 29,00

  Stor pumpe

  C valgte å lage store 1 liters flasker, det er miljøvennlig og blir rimeligere for deg. Derfor har vi laget pumper til flaskene også, hvis du synes det er mer praktisk. Den må kjøpes separat og kan brukes igjen og igjen.

  Stor pumpe er til sjampo, balsam og dusjgele.

  Les mer
 • pumpe til oppvasksåper 500ml

  kr 19,00

  Liten pumpe

  Noen vil ha pumpe på oppvasksåpen, andre ikke. Derfor har vi laget pumper til oppvaskflaskene også, hvis du synes det er mer praktisk. Den må du kjøpe separat, men den kan brukes igjen og igjen.

  Stor pumpe er til sjampo, balsam og dusjgele.

  Les mer

Showing 17 products